در چند سال گذشته که ترکیه تا این مقدار مورد هدف مردم ایرانی و عربها قرار نداشت، اجاره آپارتمان در این شهر ترکیه به این مقدار خواهان نداشت و قیمت خانه هم اینطور بی دلیل بالا نمیرفت.
با زیاد شدن درخواست خرید ویلا در استانبول از سوی مردم، مالکان خیلی به افزایش اعمال کردن شرایط خود افتادند، به شکلی که یک مالک اجاره 1 سال را جلوتر میخواهد و دیگری هزینه اجاره بهای را به یورو محاسبه می کند. این بی حساب و کتابی هر کسی را به این فکر می اندازد که واقعاً قانون اجاره آپارتمان در استانبول ترکیه چیست؟
قانون اجاره آپارتمان در استانبول
قبل از شروع این بخش به شما اکیداً متذکر میشویم که هر گونه عدم اطلاع از قانون اجاره آپارتمان در این شهر باعث گرفتاری و سردردی برای شما میشود که هیچ چاره به جز متضرر شدن برای شما نمیگذارد. پس نه فقط اینکه بخوانید، تا قبل از مطمئن شدن از اینکه تمامی موارد در قرارداد شما ذکر شده باشد آنرا امضاء نکنید.
بسیاری از آژانس های ترک مخصوصاً وقتی که ازشون بخواهید قسمتی را در قرارداد عوض کنند یا خودشان را به نفهمیدن میزنند و یا اینکه می گویند این قانون است و از اضافه کردن موارد شما سرباز می زنند ولی این را بدانید که در زمان تخلیه طوری نقره داغتان می کنند که از کرده خود پشیمان شوید.
پرداخت دیپوزیت
اگر بگوییم صد در صد مالکان دیپوزیت شما را به یک بهانه ای میخواهند بالا بکشند دروغ نگفته ایم، پس اولین مورد دانستن قانون اجاره آپارتمان در مورد دیپوزیت است. در ترکیه چیزی به نام رهن آپارتمان وجود ندارد و دو برابر اجاره را صاحبانِ خانه ها بعنوان دیپوزیت در زمان امضاء و تحویل کلید از شما میگیرند.
این دو ماه اجاره که شما پرداخت می کنید برای این است که اگر چنانچه به هر دلیلی اجاره ماهیانه را پرداخت نکردید و یا صدمه ای به آپارتمان بزنید، صاحبخانه این پول را دستش داشته باشد و متضرر نشود. شاید برای شما سوال باشد که این یک چیز نرمال است و خطر آن چیست؟
اهمیت شناخت دیپوزیت
اگر در زمان تحویل از کوچکترین مشکلات از کف پارکت تا خط و خطوط روی کابینت ها و غیره عکس و فیلم نگرفته باشید و در قرارداد قید نکرده باشید، براحتی در روز آخر تحویل، صاحبخانه آن مشکلات را با وقاحت به پای شما میزند و از برگردانن دیپوزیت سر باز میزند.
چنانچه همه اینکار ها را هم کردید و مشکلات آپارتمان را هم قید کردید و فیلم و عکس را هم گرفتید، در زمان تحویل کلید کل دیپوزیت خود را تا نگرفتید کلید ها و آپارتمان را تحویل صاحبخانه ندهید. طرفند دیگری که در ترکیه صاحبخانه ها میزنند همین است که کلید و آپارتمان را از شما میگیرند، ولی بعداً با آوردن بهانه های واهی که شما اینجا رو خراب کردید، از دادن دیپوزیت سر باز میزنند و دست شما هم دیگر بجایی بند نیست.
برخی از مالک ها دیپوزیت را به دلار و یا یورو میخواهند. این یک مسئله قطعا توافق شده بین دو نفر است و چنانچه با آن مسئله ای ندارید بپذیرید ولی در قرارداد حتماً قید شود که در انتها یورو باید پرداخت شود.برای اجاره خانه در ترکیه میتوانید با متخصصان گروه kharidekhane.com به صورت مجانی در تماس باشید و مشورت بگیرید تا امکان داشته باشید که کامل ترین نتیجه را جهت این مورد بدست آورید.